Uusia näkökulmia – uusia tuulia!

Ennen joululoman alkua tuntuu hyvältä pysähtyä hetkeksi katsomaan, millaisia näkymiä Culture Tourism for City Breakers on tähän mennessä saavuttanut.

Taiteen ja kulttuurin kenttä on vastannut kiitettävästi kutsuumme. Useamman toimijan suusta olemme kuulleet täsmälleen saman sanan; lopultakin! Uudet toimintamahdollisuudet ja monialaiset yhteistyöverkostot kiinnostavat. On aika katsoa oman laatikon ulkopuolelle. Jo nyt on tullut huolestuneita kyselyitä siitä, onko tämä uniikki mahdollisuus tarjolla vain tänä keväänä, vain tämän kerran.

Kolmella paikkakunnalla, Helsingissä, Lahdessa ja Jyväskylässä järjestettävät Kulttuurimatkailun kehittäjäfoorumit ovat pilotteja. Jokaisen kaupungin CTCB -toteutus tulee olemaan omannäköisensä, alueen kulttuuri- ja matkailuprofiilin mukainen. Niinpä kehittämisfoorumeihin osallistujat pääsevätkin nappaamaan joka kaupungin tarjottimelta juuri itselleen sopivan kattauksen.

Myös matkailuala on tullut vahvasti mukaan. Visit Finlandin Culture Finland -ohjelman kanssa olemme antoisasti analysoineet kulttuurimatkailun näkymiä ja Luova Matka-hankkeen tuottamia tuloksia. Isot toimijat ovat tärkeitä kumppaneita, mutta olemme ilahtuneet myös siitä, että pienet, toimintansa alkutaipaleella olevat matkailualan yrittäjät ovat lähtemässä innolla mukaan.

Culture Tourism for City Breakers pyrkii siihen, että toiminnasta jää verkkoon avoimet työkalut ja toimiva verkosto, jonka avulla jokainen halukas pääsee mukaan kehittämään suomalaista kulttuurimatkailutarjontaa kansainvälisille matkailijoille. Lähde sinäkin mukaan tälle antoisalle matkalle, ilmoittaudu kevään kehittäjäfoorumiin!

——-

Aloittaessani kirjoittamaan tätä blogia, pääkaupunkiseutu peittyi paksuun valkoiseen lumivaippaan. Hiljaisuus ja valo tuntui rauhoittavalta. Menin poikani ja koirani kanssa metsään kävelylle.

 

Metsälintu Pahkin

Tanssija, koreografi ja pedagogi. Mukana kehittämässä kulttuurimatkailuopintoja ja Kulttuurimatkailun kehittäjäfoorumia taiteilijan näkövinkkelistä.

….jalat tiukasti maahan ja läheiset lämpimään halaukseen…

…. kuono kohti tähtiä ja ….

Rohkein askelin kohti vuotta 2019!